2010/06/17

Fotboll. Faktiskt.

Jag tror att den enda anledningen varför många tycker att det är så osannolikt att asiatiska lag vinner över europeiska och afrikanska är för att det inte är någon som har koll på Asiens fotbollskultur. Jag menar, vem har koll på något fotbollslag i Kina eller Taiwan? Vem kan, utan att googla, nämna en enda kinesisk fotbolsspelare? Säkert en del men då är ni pretentiösa nolifers. Säkert mer pretentiösa än de som kommenterar matcher, tränar icke-asiatiska lag, spelar i icke-asiatiska lag, samt de som skriver fotbollsrelaterade artiklar.
Asien har liksom aldrig haft en fotbollskultur som den vi upplever, åtminstone inte speglad utåt (och med Asien menar jag inte Turkiet, Ryssland, m.fl. utan Kina, Japan, Taiwan, Nord-/Sydkorea). Det man vägrar tillkännage är att de faktiskt har blivit bra på fotboll. De spelar bra i VM och just nu står det faktiskt bara 2-1* till guldtippade Argentina mot Sydkorea. Det är inte för att Argentina spelar dåligt eller har alla sina bästa spelare på bänken utan helt enkelt för att Asien har blivit bra på fotboll. På samma sätt som Asien har blivit bra på allt annat (nåja).

Haha, jag hatar när man skriver "(nåja)". Det är inte som att någon säger det. Det är som när man skriver "et. al.", "ibid" eller "sic". Det är ingen som säger det. Sluta skriv det i nöjestexter. Sluta skriv "(nåja)" också. Det är löjligt. Sluta löjla.

*Sen att Sydkorea gick ned sig i slutet av matchen räknas inte in. Det gör de erkänt bra lagen också...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar